Снимка Фейсбук/Стойчо СтойчевИзвестен наш политолог направи прогноза какво правителство ще имаме

...
Снимка Фейсбук/Стойчо СтойчевИзвестен наш политолог направи прогноза какво правителство ще имаме
Коментари Харесай

Доц. Стойчев: Възможно е да имаме правителство на малцинството, независимо че може би ще е коалиционно

Снимка Фейсбук/Стойчо Стойчев

Известен наш политолог направи прогноза какво държавно управление ще имаме след парламентарните избори на 4 април.  „ Няма изключително значение какъв брой партии ще влязат в Народното събрание, важното е ръководещото болшинство на какъв принцип ще бъде построено... Възможно е да имаме държавно управление на малцинството, без значение от това че може би ще е съдружно “. Това сподели доцент Стойчо Стойчев от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. 

Според него от патриотичните партии с най-големи шансове за влизане в новия парламент е Вътрешна македонска революционна организация.  „ Другите обединения са по-скоро краткотрайни играчи. Вътрешна македонска революционна организация е организация, исторически образувана, има традиция и трайно образуван електорат “. 

В предаването „ 12+3 “ по БНР доц. Стойчев добави: 

„ Правилото в парламентарна народна власт като България е да имаме съдружни болшинства и съдружни държавни управления, но от времето на тройната коалиция партиите заобикалят думата „ коалиция “ като демон от тамян, бягат от тази прокълната дума и приказват за обединявания, алианси. Но съдружното ръководство е положително ръководство, значи договаряне на неща, които, в случай че са на кардинална основа, подсигуряват най-малко права и ползи на жителите, които няма да бъдат нарушавани “. 

По думите на политолога епидемията няма да се отрази на предизборната акция. 

„ Всичко опира до готовност и способността на партиите да активизират избор в своя изгода. Тази степен на готовност не се въздейства от коронакризата. Тя би повлияла върху по-вяло заинтригуваните от изборите. От по-ниската изборна интензивност ще загуби планът на Слави Трифонов, тъй като за него биха дали своят вот хора, които рядко вървят да гласоподават и избират алтернатива по обща атрактивност, а не по твърди идеологически сантименти “, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР